Hoe gaat het met Omran (5)? Het symbool van de dagelijkse gruwel in Aleppo

Vorige zomer ging een foto de wereld rond van een vijfjarig jongetje dat met een hoofd vol bloed en stof in een ambulance zat nadat hij een luchtaanval in Aleppo overleefde. Omran Daqneesh werd zo het symbool van de gruwel in de Syrische stad. Vandaag ziet het jongetje er gezond en wel uit.

vtvn

Omran is samen met onder andere zijn vader te zien in beelden die circuleren op sociale media. Een van de video’s is gemaakt door een Syrische journaliste die werkt voor Al Mayadeen, een tv-kanaal dat als pro-Assad kan bestempeld worden.

De vader vertelt dat de rebellen, tegenstanders van president Assad, de beelden van zijn zoon wilden gebruiken om het Syrische regime in diskrediet te brengen en dat hij geprobeerd heeft zijn zoon zoveel mogelijk weg te houden uit de media.

Omran verloor bij de luchtaanval op Aleppo zijn 10-jarig broertje. De stad kwam nadien terug in handen van Assad na een bloedige strijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER