Direct naar artikelinhoud
Tweakers.net

Vijf dingen die mannen altijd willen maar nooit krijgen

Vijf dingen die mannen altijd willen maar nooit krijgen

Mannen blijven kleine kinderen, en de elektronische speeltjes die ze in huis willen vallen niet altijd te rijmen met huiselijke vrede. Dat gebeurt dus meestal niet. Maar vaderdag nadert, en misschien is dat het uitgelezen moment om eindelijk je zin eens te krijgen.

VR-bril

Virtual reality-games beginnen te groeien in aantal, en een aantal gametitels - zoals Resident Evil 7: Biohazard en Star Trek: Bridge Crew - maakt al goed gebruik van het nieuwe medium. Als je dus je andere huisgenoten ervan kunt overtuigen dat je écht in het midden van de huiskamer wilt staan rondstrompelen met zo'n helm op je hoofd, zijn er momenteel drie mogelijkheden: de PlayStation VR-helm voor de PlayStation 4-console, of de HTC Vive of de Oculus Rift op een pc met deftige rekenkracht.

VR-bril

Gamingpc

Wie echt wil pronken met de graphics van zijn games, heeft niet genoeg aan een PlayStation 4-, Xbox One- of Nintendo Switch-console: die leveren voor iedere speler - afhankelijk van de kwaliteit van diens tv, natuurlijk - grotendeels dezelfde beeldkwaliteit. Maar met een deftig uitgebouwde gamingpc kun je wèl het verschil maken. Liefst een klassiek desktopmodel, natuurlijk, zodat je bij gelegenheid nieuwe videokaarten en extra geheugen kunt (laten) installeren.

Gamingpc

Racestoel

Racegames als 'Forza Horizon 3' en 'Gran Turismo Sport' worden bij voorkeur gespeeld in een stoeltje dat eruitziet als de kuipzetel van een racebolide. Ze komen tegenwoordig in verscheidene maten en gewichten, van een liggend model naar een dat op wieltjes staat, zoals een bureaustoel. Al dan niet te combineren met een (dus al dan niet meegeleverd) racestuurtje.

Lees ook: 10 originele cadeaus voor vaderdag

Racestoel

HD-projector

Een grote tv is altijd mooi, maar een hd-projectiescherm is groter en dus beter, en moderne projectoren brengen evengoed een hd-beeld op je projectiescherm of witte muur. Misschien zul je ermee moeten vluchten naar een tot man cave omgetoverd keldervertrek, maar bonuspunten voor wie zijn vrouw of vriendin zo ver krijgt dat dit ding ook in de woonkamer mag worden geïnstalleerd. De beamer kan aan het plafond worden bevestigd en het projectiescherm kan worden uitgerold, dus écht in de weg staan doet het eigenlijk niet.

HD-projector

Home cinema-set

Nog zoiets waar echtgenotes en vriendinnen écht geen fan van zijn, is zo'n volledige 5.1-surroundset, met vijf losstaande speakers die het geluid van overal doen komen plus een subwoofer voor de bas. Heel wat vrouwen denken graag dat ze datzelfde effect ook halen uit een soundbar, die gewoon onder of boven de tv wordt geïnstalleerd en verder niet in de weg staat. Maar je zult daar nooit hetzelfde surroundgeluid mee krijgen als van een setje dat de audio uit vijf verschillende fysieke bronnen blaast. Dat is toch niet zo moeilijk uit te leggen?


Kijk op Tweakers.net voor meer nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.    


Lees ook:
10 originele cadeaus voor vaderdag
Need for Speed Payback komt op 10 november uit
Motorola kondigt Moto Z2 Play met Mod voor gamecontroller aan

Home cinema-set