© Inge Kinnet

Gecrashte piloot ‘Flying Doctors’ gaat opnieuw de lucht in: “Mijn gezicht is nog wel wat gezwollen”

Anthony Caere (35), de piloot van het Eén-programma Flying Doctors die eind april crashte, keert over twee weken terug naar Oost-Congo. De actie om geld in te zamelen voor een nieuw vliegtuig loopt als een trein. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Tom De Leur

© rr

De dokter had gisteren goed nieuws voor piloot Anthony Caere: hij mag opnieuw vliegen. Als het Bestuur der Luchtvaart groen licht geeft, kan ­Caere weer de lucht in. “Mijn gezicht is nog wat gezwollen”, zegt Caere, “maar voorts gaat alles goed. Eind dit jaar volgt ­fase twee van de reconstructie, vooral aan het ­linker ooglid.”

Over twee weken, nog geen twee maanden na de crash die hem het leven had kunnen kosten, gaat Anthony Caere terug naar Oost-Congo, waar hij stropers opspoort boven het Virungapark. “Een nieuw vliegtuig heb ik natuurlijk nog niet, maar ik heb nog wel een ULM (ultralicht motorluchtvaartuig, nvdr.). De stropers zijn weer gewaarschuwd.”

Een week geleden startte de piloot een actie op om via crowdfunding geld in te zamelen voor een nieuw vliegtuig. Van de 125.000 euro is al iets meer dan de helft opgehaald, zo’n 69.000 euro. “Blijkbaar zijn we met onze crowdfunding records op Europees niveau aan het breken. Fantastisch.” De crowdfundingpagina is te vinden op https://nl.ulule.com/missievirunga.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER