© BELGA

Duchâtelet wil 2 miljoen voor goudhaantje

KV Oostende en Anderlecht staan met open armen klaar om Pieter Gerkens te verwelkomen, maar de 22-jarige middenvelder is tot nader order nog altijd een speler van STVV. Sterke man Roland Duchâtelet wil immers niet van de vraagprijs afwijken. Die bedraagt 2 miljoen euro.

De 14 goals die Pieter Gerkens afgelopen seizoen maakte, hebben de Bilzenaar geen windeieren gelegd. In eerste instantie kwam Oostende met een concreet bod op de proppen, intussen zat Gerkens ook met Anderlecht rond de tafel. Een persoonlijk akkoord vinden met beide clubs lijkt al lang geen obstakel meer. Een akkoord op clubniveau is er nog niet omdat Roland Duchâtelet vasthoudt aan de vraagprijs van twee miljoen euro voor de middenvelder. Die prijs willen de geïnteresseerde clubs niet ophoesten omdat Gerkens nog maar één seizoen onder contract ligt op Stayen. De vraag is welke partij uiteindelijk zal wijken. Duchâtelet of Oostende/Anderlecht?

Schoofs verre droom

Op een eerste inkomende transfer voor volgend seizoen is het nog altijd wachten. De fans hopen op de terugkeer van AA Gent-middenvelder Rob Schoofs, maar die droom lijkt voorlopig veraf. Schoofs wordt gezien als alternatief bij een eventueel vertrek van Stef Peeters, maar voor de assistkoning van de Kanaries is er momenteel geen concrete interesse meer. Het lijkt er dus op dat Peeters op Stayen blijft, want hij heeft nog een contract van twee seizoenen aan de Tiensesteenweg.

Wachten op huurlingen

Ook in het dossier van de drie gehuurde Bruggelingen Bruzzese, Mechele en Bolingoli komt voorlopig geen vooruitgang. Blauw-zwart geeft pas groen licht als ook de nieuwe trainer dat doet, maar die is er voorlopig nog niet. Charlton-huurlingen Vetokele en Ceballos zijn op vakantie, ook hun verlengd verblijf raakt voorlopig niet afgerond. Op clubniveau is er geen probleem, met de spelers zelf moeten de details opnieuw onder de loep genomen worden.

Valdivia vertrekt

Eén uitgaande transfer is er al wel. Pierrick Valdivia verlaat de club. De Fransman had het verkorven bij Ivan Leko en keert terug naar zijn thuisland. Valdivia had nog een contract van twee jaar, maar vond een deal om die overeenkomst te verbreken. Hij zal net als Bezus en Bagayoko (allebei einde contract) volgend seizoen niet meer te zien zijn in Sint-Truiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer