Uitbater en potige buurman overmeesteren overvaller nachtwinkel

Twee mannen hebben dinsdag kort voor middernacht een nachtwinkel op het dorp van Denderhoutem, een deelgemeente van Haaltert, overvallen. Dat ging - letterlijk - niet zonder slag of stoot. En dat had alles te maken met de tussenkomst van ‘The Muscles of Denderhoutem’.

wjn

De twee daders rukten voor de ogen van eigenaar Jaswinder Singh de kassa los en sloegen op de vlucht. De 48-jarige uitbater zette meteen de achtervolging in, kon een van de twee al gauw bij de kraag grijpen, maar moest ook meteen enkele slagen van een moersleutel incasseren. Gelukkig schoot zijn potige overbuurman, Amisi Kakese (36) ter hulp. “Ik kon de moersleutel afnemen, maar ik had het pleit nooit kunnen winnen zonder Amisi. Vooral niet omdat ook zijn kompaan was teruggekeerd en zich ook op me gooide”, zegt Jaswinder.

Nummerplaat

Spierbundel Amisi, die als bewakingsagent in Brussel werkt en in de buurt inmiddels te boek staat als de ‘Muscles from Denderhoutem’, greep de kleinste van de twee in een houdgreep terwijl zijn vrouw Alice de tweede enkele rake klappen uitdeelde. “Die grote kon uiteindelijk ontkomen met een Audi Cabrio, Amisi heeft de andere in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse was.” Een buurjongen wist de nummerplaat van de Audi te noteren. Het is wel nog niet duidelijk of de tweede overvaller al gevonden is. Hij zou in totaal goed 500 euro buitgemaakt hebben.

© wjn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen