Vrouw Bart De Wever vindt omslag met onbekend poeder in de brievenbus

© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het onbekende poeder dat in een omslag zat die de echtgenote van N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever woensdag thuis in hun brievenbus vond, blijkt ongevaarlijk. Dat zegt de Antwerpse lokale politie, die over de precieze aard van het product geen details kwijt wil. Het onderzoek naar de afzender van de omslag loopt nog.

jdb,evg

De civiele bescherming kwam de omslag woensdagmiddag ophalen voor analyse, maar er blijkt dus nooit echt gevaar te zijn geweest.

(lees verder onder de foto)

Bijschrift Foto: bfm

Het is niet de eerste keer dat Bart De Wever thuis bedreigingen ontvangt. De afgelopen jaren was de N-VA-voorzitter al verschillende keren slachtoffer van agressievelingen en stalkers.

Bijl door het raam

In maart van dit jaar gooide een onbekende een bijl binnen bij de N-VA-voorzitter. “Bart is zelf met vakantie, zijn moeder was wel thuis op dat moment. Er gebeuren wel vaker incidenten aan de woning van Bart, maar een bijl door het raam is toch echt wel van een andere orde," was de reactie van zijn woordvoerder.

Last van stalker

Een stalker viel tussen juni 2011 en januari 2014 verschillende mensen lastig, waaronder de huidige burgemeester van Antwerpen. Zo nam de man foto’s van het huis van De Wever en zette die op Facebook. De N-VA-voorzitter werd ook beledigd en bedreigd met de dood.

Afgehakte varkenskop

In 2012 trof De Wever een afgehakte varkenskop op de oprit van zijn woning. “Zelf ben ik al een en ander gewoon, maar dat mensen mijn gezin erbij betrekken, vind ik erover. Voor hetzelfde geld had mijn jongste dochtertje die bebloede kop gevonden”, reageerde De Wever toen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen