Direct naar artikelinhoud
Update

Meerdere ferry's ontruimd in Denemarken: schepen mogen opnieuw varen

Meerdere ferry's ontruimd in Denemarken: schepen mogen opnieuw varen

De Deense politie heeft meerdere veerboten ontruimd in de havens in Rødby en Gedser. Dat gebeurde na een dreigtelefoontje tegen de maatschappij Scandlines, die verbindingen naar Duitsland en Zweden inlegt. Een tijdlang lag alle verkeer van Scandlines stil.

Door de dreiging was het scheepvaartverkeer tijdelijk onderbroken tussen Rødby en het Duitse Puttgarden, Gedser en het Duitse Rostock en tussen het Deense Helsingør en het Zweedse Helsingborg.

In de havens van Rødby en Gedser heeft de politie verscheidene schepen doorzocht, maar heeft die rond 14.30 uur ook weer vrijgegeven. "De politie zal echter ter plaatse blijven en verdere onderzoeken voeren in de omgeving en op de schepen in Rødby en Gedser", klinkt het.

Bij de dreiging tegen Scandlines werd geen concreet schip geviseerd. Volgens het Duitse persagentschap DPA lagen in Puttgarden deze middag de schepen 'Kronprinz Frederick' en 'Prinz Richard' in de haven. De 'Deutschland' lag in Rødby, terwijl de 'Schelwig-Holstein' zich op zee bevond.