Kristoff juicht voor eigen volk in Arctic Race of Norway

Alexander Kristoff heeft de openingsrit in de Arctic Race of Norway gewonnen. De Noor van Katusha sprintte na 176 kilometer van Fauske naar Rognan naar de zege en haalde het voor John Degenkolb (Giant-Alpecin) en Danny Van Poppel (Team Sky). Kristoff is meteen ook de eerste leider.

De openingsrit werd gekleurd door een ontsnapping met zeven renners: Andreas Schillinger (Bora-Argon 18), Maxime Cam (Fortuneo-Vital Concept), Krister Hagen (Koop-Oster Us), Max Emil Boholm Kørner (Ringeriks-Kraft), Gregory Rast (Trek-Segafredo) en onze landgenoten Tom Van Asbroeck (LottoNL-Jumbo) en Kenny De Ketele (Topsport-Vlaanderen Baloise). Hun maximale voorsprong liep op tot ruim zeven minuten waarna Katusha, voor Alexander Kristoff, de wedstrijd in handen nam en de voorsprong van de vluchters snel zakte.

Met in de finale nog een stevig klimmetje kregen we nog slechts twee vluchters vooraan: Rast en Schillinger en het was uiteindelijk die laatste die het langst op kop zou rijden, maar finaal ook zijn kansen in rook zag opgaan op vijf kilometer van het eind. Het was Giant-Alpecin dat de sprint lanceerde en Degenkolb leek goed op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Hij zag zich evenwel in het slot nog gepasseerd door Alexander Kristoff.

Het is voor Kristoff zijn negende zege van het seizoen, zijn vierde overwinning ook in de Noorse rittenkoers die voor de vierde keer wordt georganiseerd. Eerder won hij twee etappes in 2014 en één rit in 2015. Hij is meteen ook de eerste leider.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer