Direct naar artikelinhoud

Betrapt! Prins Laurent knapt uiltje tijdens Koningin Elisabethwedstrijd

Betrapt! Prins Laurent knapt uiltje tijdens Koningin Elisabethwedstrijd

De koninklijke familie heeft het bijzonder druk en zwermt uit naar alle uithoeken van het land. Onze koning - genezen zo blijkt - maakt vandaag radio in het MNM-radiohuis in Leuven, de koningin opent als VN-ambassadrice de Europese Ontwikkelingsdagen in Brussel en prinses Astrid herdenkt in het kleine Mesen de grootste ontploffing uit de Eerste Wereldoorlog, aan de zijde van de Britse kroonprins William. En wat doet prins Laurent? Die knapt liever een uiltje, zo blijkt.

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd werd het buitenbeetje van ons vorstenhuis immers betrapt op een dutje. En de man had duidelijk zijn voorzorgen genomen: hij diepte uit zijn zak twee gele oordopjes op. Genieten van cellomuziek doe je blijkbaar met de ogen dicht... Betrapt!

Marathonradio

Koning Filip bracht vanmiddag dan weer een bezoek aan de MNM-studio in het Leuvense Radiohuis voor Marathonradio, een nonstopuitzending voor blokkende studenten.

Presentator Peter Van de Veire leidde de koning rond op de redactie waarna de koning een rondetafelgesprek had met studenten van de KU Leuven en UGent en scholieren van de Sint-Bavohumanioria uit Gent en het Stedelijk Lyceum Lamorinière uit Antwerpen. Het bezoek werd afgesloten met enkele nummers van Bazart. Voor zijn vertrek had de vorst nog een gesprek met de muzikanten.

Zoals MNM het zelf zegt op haar Facebookpagina: links Peter Van de Veire, de koning van de radio, in het midden de koning van België en rechts de prinses van de radio, Julie Van den Steen.
De koning schudt de hand van Bazart-frontman Mathieu Terryn.

Peter Van de Veire was achteraf in de wolken over het bezoek. "Ik ken die man natuurlijk voor geen meter, maar gedurende het hele bezoek was hij oprecht geïnteresseerd. Het hoort natuurlijk bij zijn job, maar je moet het natuurlijk nog doen, hij kwam heel geloofwaardig over."

Zo gaf de vorst in het gesprek met de studenten eerlijk en openlijk toe dat hij tijdens zijn studies ook moeilijke momenten heeft doorgemaakt waarbij hij zich moeilijk kon concentreren. "Mede daarom bleek hij zo geïnteresseerd in een initiatief als de Marathonradio. Toen hij arriveerde, vroeg ik hem hoe het was met zijn gezondheid. Hij stelde dat hij de afgelopen drie nachten wegens rugklachten nauwelijks geslapen had, maar er vandaag absoluut wou bij zijn", aldus Van de Veire.

Koning Filip steekt de studenten vandaag een hart onder de riem en is te gast bij Marathonradio, waar hij zelf ook heeft verteld over zijn studententijd.