© EPA

Halep redt matchbal en staat in halve finale Roland Garros, ook Pliskova door

Simona Halep en Karolina Pliskova hebben zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De Roemeense Halep werd in het nauw gedreven door de Oekraïense Svitolina, moest zelfs een matchbal toestaan, maar haalde het uiteindelijk in drie sets. De Tsjechische Pliskova haalde het in haar halve finale van de Française Caroline Garcia.

Halep redt matchbal

Simona Halep (WTA 4) ontsnapte tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6) aan de uitschakeling nadat ze in de tiebreak van de tweede set een matchbal redde. Het werd uiteindelijk 3-6, 7-6 (8/6) en 6-0 in een partij die 2 uur en 6 minuten duurde. De wedstrijd was een heruitgave van de finale van het toernooi van Rome enkele weken geleden. Toen won Svitolina met 4-6, 7-5 en 6-1.

© Photo News

Simona Halep, 25, is de verliezend finaliste van Roland Garros in 2014. Ze ging toen na een thriller onderuit tegen de Russische Maria Sharapova (6-4, 6-7, 6-4).

Ook Karolina Pliskova stoot door naar halve finales

In de andere kwartfinale van woensdag plaatste de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) zich voor de halve finale na een zege in twee sets tegen de Française Caroline Garcia (WTA 27) (7-6 (7/3) en 6-4). De 25-jarige Pliskova is de verliezend finaliste van de US Open 2016. Ze botste toen in haar eerste grandslamfinale op de Duitse Angelique Kerber. Op Roland Garros raakte de Tsjechische tot dit jaar niet verder dan de tweede ronde. In 2016 moest ze al na een match inpakken na verlies tegen de Amerikaanse Shelby Rogers.

© AP

Pliskova ontmoet in haar halve finale Halep, de andere halve eindstrijd wordt gespeeld tussen de Letse Jelena Ostapenko (WTA 47) en de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 31).

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer