Zonnig weekend met temperaturen tot 28 graden

© ss

De eerste week van juni was iets frisser en regenachtig, maar de komende dagen kunnen de temperaturen weer wat stijgen. Dit weekend kan het zelfs opnieuw 28 graden worden.

nadb

Woensdagavond wordt het droog met opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het westen met vooral in de noordelijke helft van het land kans op lichte regen of motregen. De minima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden in het centrum van het land.

Donderdag blijft het droog met zonnige perioden. In de voormiddag is het nog vaak zwaarbewolkt in het noordwesten van het land, maar geleidelijk aan komt de zon daar ook tevoorschijn. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 25 graden in het binnenland.

Vrijdag hangt er eerst nog veel bewolking en sleept een neerslagzone over het land. De storing verplaatst zich langzaam naar het oosten en in de namiddag regent het nog in de Ardennen, terwijl elders de opklaringen breder worden. De maxima liggen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 21 graden op veel plaatsen in het centrum.

Zaterdag genieten we van een mooie en vrij warme dag. De maxima schommelen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in de Kempen.

Zondag begint nog met brede opklaringen. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot enkele buien, mogelijk met wat gedonder. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Op het einde van de namiddag en avond bereikt een onweerachtige neerslagzone het westen van het land. Het wordt warm, met maxima tussen 23 en 28 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen