© AFP

Aerents en Heersbrandt stranden in de reeksen van de 50m vrije slag

Jasper Aerents en François Heersbrandt zijn er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In het Olympics Aquatics Stadium tikte Aerents in de zevende reeks aan in 22.61. Daarmee werd hij zevende en laatste in zijn reeks en bleef hij ver boven zijn persoonlijk record (22.17).

jtp

Het Belgisch record (22.13) staat sinds 2009 op naam van Yoris Grandjean. Enkel de top 16 stoot door naar de halve finales, die donderdagnacht vanaf 3u Belgische tijd op het programma staan. Van alle deelnemers zwommen Heersbrandt en Aerents respectievelijk de 38e en 39e tijd. De snelste chrono kwam op naam van de Oekraïner Andrii Govorov (21.49).

Heersbrandt: "Voelde me niet 100%"

"Ik dacht dat ik beter was. Er is iets fout gelopen in de voorbereiding. Er zijn fouten gemaakt, we hebben iets gemist. De staff en ik hebben voor een plan gekozen dat geen vruchten afwerpt", klonk het ontgoocheld. "Bij mijn terugkeer na mijn knieoperatie zwom ik meteen 22.60 (22.68, nvdr), en nu zwem ik 22.50 (22.58, nvdr). Het is zes maanden geleden dat ik geopereerd ben. Je hebt een jaar nodig om je 100% te voelen. Ik voelde me niet 100%, maar dat was niet het enige probleem. Er is iets dat niet klopte. Ik heb het gevoeld in Rome en in Vichy. Het gaat over mijn algemene vormpeil", preciseerde de Brusselaar.

"Bij de start verlies ik 20 honderdsten enkel en alleen door de knie die me nog hindert. Daarna loopt er niets fout, maar dat maakt het net ingewikkeld. Het is een ingewikkeld seizoen. Ik ben trots dat ik tot het uiterste gegaan ben". De 25-jarige Heersbrandt zwom eerder op de Spelen in Peking en Londen, waar hij respectievelijk 37ste en 16de werd op de 100m vlinderslag. "Ik ben opnieuw vertrokken voor twee jaar, ik ben nog niet klaar. Daarna zien we wel of ik naar Tokio ga. De Olympische Spelen zijn altijd een ongelooflijke ervaring, welk resultaat je ook behaalt."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen