© Anadolu Agency

Druk op Brussels burgemeester lijkt onhoudbaar, maar Mayeur houdt de lippen stijf op elkaar

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) heeft de lippen donderdag, na afloop van het schepencollege, stijf op elkaar gehouden. Ook de andere schepenen wilden geen commentaar kwijt over de positie van de burgemeester.

“We hebben deze morgen met het college een goed overleg gehad over de voetgangerszone”, is de enige commentaar die Mayeur wilde geven nadat hij het schepencollege verliet.

Ook PS-partijgenoten Philippe Close en Karine Lalieux gaven donderdagmiddag geen commentaar bij het verlaten van het schepencollege.

De positie van de Brusselse burgemeester is erg wankel nadat bekend raakte dat hij in 2016 als waarnemend burgemeester voor 16.800 euro aan zitpenningen ontving voor zijn zitje in het bestuur van Samusocial. Verschillende coalitiegenoten, waaronder de sp.a en Open Vld, vroegen donderdag zijn ontslag. Binnen de PS liet minister-president Rudi Vervoort noteren dat Mayeur best zou nadenken over zijn ontslag.

MR stribbelt tegen

De lokale MR roept dan weer op niet overhaast tewerk te gaan. “We hebben een meerderheid en er zal bij de volgende gemeenteraad ook een meerderheid zijn”, zegt eerste schepen Alain Courtois.

De coalitiepartner in Brussel-stad blijft bij zijn vraag om transparantie in het dossier Samusocial en wacht de onderzoekscommissie af. “Ons standpunt blijft hetzelfde. We hebben transparantie gevraagd en wachten op het werk van de onderzoekscommissie. Ik herinner eraan dat er van de MR geen enkele vertegenwoordiger in de vzw zat, die niet van de stad afhangt”, aldus Courtois.

Volgens de liberale schepen “moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen”. Zijn partij is echter niet van plan “overhaast” tewerk te gaan. “Er zijn genoeg voorbeelden van waar dat een slechte inspiratiebron was”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER