© DBA

Albanezen riskeren tot 30 maanden cel voor inbraken tijdens vredevolle kerstperiode

Twee Albanezen, beiden twintigers, riskeren celstraffen van 24 en 30 maanden voor vijf inbraken eind vorig jaar in Heusden-Zolder en Zonhoven. De mannen hadden vooral interesse in televisietoestellen en juwelen. Ook in Italië zijn ze geen onbekenden.

Shauni Deferm

Tijdens de kerstperiode vorig jaar zakten de twee Albanezen met hun Volkswagen vanuit Brussel af naar Heusden-Zolder en Zonhoven. Daar braken ze tot vijf keer binnen in huizen waar ze telkens aan de haal gingen met de televisietoestellen en juwelen van de bewoners. Op 27 november kon de nummerplaat van hun vluchtauto genoteerd worden waardoor agenten de mannen konden opsporen. In Brussel verbleven ze onder een valse identiteit.

Italië

De advocaten van de beklaagden vroegen nog een laatste kans, nadat duidelijk werd dat het duo ook in Italië verschillende feiten op hun kerfstok hadden staan. Maar de rechter in Hasselt haalde zwaar uit naar de mannen. “Als jullie naar hier komen om diefstallen te plegen, heb ik liever dat jullie in de toekomst wegblijven”, klonk het.

Vonnis op 22 juni

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer