© HBVL

MS Mode vraagt faillissement aan voor Nederlandse winkels

De bewindvoerders van de Nederlandse modeketen MS Mode gaan het faillissement aanvragen voor de Nederlandse delen van de kledingketen. Dat bevestigde bewindvoerder Cees de Jong na berichten in diverse Nederlandse media. De winkels blijven vooralsnog gewoon open. De voorbije maanden belandden al meerdere Nederlandse modewinkels in financiële problemen.

Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. De aanvraag van het faillissement heeft een “technische achtergrond”, aldus De Jong, één van de twee bewindvoerders van MS Mode. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld, nu neemt overheidsinstelling UVW dat over.

“Of de winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag”, zei De Jong.

Bij de verkoper van vrouwenkleding werken in Nederland 660 mensen. Het bedrijf telt circa 2.300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De keten telt in ons land meer dan 40 vestigingen, zo viel eerder te lezen op de website. Die website is momenteel niet meer bereikbaar “vanwege verbeteringen aan de webshop”. Ook de Belgische webshop is niet meer bereikbaar. “De webshop staat op zwart omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft, hangt natuurlijk af van de omstandigheden”, aldus de bewindvoerder.

MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten, van maat 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf zijn doelgroep als de “curvy lady”, en zijn missie als “de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs”.

De keten is onderdeel van COOLinvestments. COOLinvestements heeft ook nog andere modeketens, zoals CoolCat, America Today en Sapph in portefeuille.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer