© Photo News

Halep vervoegt verrassende Ostapenko in finale van Roland Garros

De finale op Roland Garros bij de vrouwen gaat tussen Simona Halep en de verrassende Elena Ostapenko. Halep schakelde in de halve finale Karolina Pliskova uit, Ostapenko ging verrassend voorbij Timea Bacsinszky.

jvh

De Roemeense Halep (WTA 4) plaatste zich donderdagavond als tweede voor de finale door in de halve finale in twee uur en drie minuten in drie sets (6-4, 3-6 en 6-3) af te rekenen met de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3). Voor de 25-jarige Halep, die in de kwartfinales nog een matchbal moest redden tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6), wordt het haar tweede finale in Parijs. In 2014 verloor de Roemeense al eens van de Russische Maria Sharapova.

Ostapenko blijft verbazen en plaatst zich voor finale

Eerder op de dag plaatste Elena Ostapenko zich al ten nadele van de Zwitserse Timea Bacsinszky voor de finale. Op haar 20ste verjaardag is zij de eerste Letse ooit die zich plaatst voor de finale van een Grand Slam-toernooi. Ostapenko (WTA 47) klopte Bacsinzky (WTA 31) op Court Philippe-Chatrier na twee uur en 27 minuten in drie sets (7-6 (7/4), 3-6 en 6-3). De twee speelsters waren toevallig donderdag allebei jarig. Bacsinszky werd 28, Ostapenka 20.

Een derde ronde op het Australian Open in januari van dit jaar was voor Ostapenko het beste resultaat op een Grand Slam totnogtoe. Bij haar eerste deelname aan Roland Garros ging ze er vorig jaar in de eerste ronde uit. Voor Bacsinzky was het de tweede halve finale. Eerder werd ze ook in 2015 in de halve eindstrijd uitgeschakeld.

Halep en Ostapenko kwamen elkaar nog nooit eerder tegen op het WTA-circuit. Voor beide speelsters zou het een eerste triomf zijn in een grandslamtoernooi.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer