Vrouwelijke fans van Wonder Woman voelen zich beledigd door cadeautje van Kinepolis

© *

Vrouwelijke fans van de feministische superheldin Wonder Woman keken raar op toen zij tijdens de maandelijkse Ladies at the Movies-vertoning in Kinepolis Hasselt een geschenkenpakket kregen met...poetsproducten en een reclame voor dieetpillen.

gn

“Je kunt het op z’n minst ironisch en ongepast noemen dat vrouwen tijdens zo’n film een aftrekker, schuursponsje en een advertentie voor afslankingspillen onder hun neus geschoven krijgen”, zegt Diana Goodwin, een van de dames die dinsdag in de zaal zat, aan deredactie.be.

“Zeker als je naar een film zit te kijken die volledig draait rond een ijzersterke vrouwelijke superheldin.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schuursponsje

Kinepolis zelf tilt niet te zwaar aan de minirel: “Uiteindelijk gaat het maar om enkele reacties op de sociale media. Niemand heeft ons persoonlijk gecontacteerd om te klagen over de goodie bag”, klinkt het daar.

“Wij stellen dat geschenkenpakket ook maar samen op basis van wat onze sponsors aanbieden. Soms is dat eens een schuursponsje, ja of een waspoeder.”

Toch wil Kinepolis in het vervolg rekening houden met wat in het zakje wordt gestopt. “Wij hebben er niet bij stilgestaan dat de producten wel eens fans van een feministische filmheldin voor het hoofd zou stoten.”

“Wonder Woman” is vanaf 21 juni te zien in de zalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer