© Sven Dillen

Voetbalterreinen van Runkst VV terug vrijgegeven aan Sporting Hasselt

Voetbalclub Sporting Hasselt mag terug gebruik maken van de terreinen van Runkst VV, die ex-voorzitter Stijn Stijnen van Sporting Hasselt en voormalig doelman van de Rode Duivels vorige vrijdag had laten verzegelen. “De rechter besliste donderdag dat Sporting Hasselt de sloten onmiddellijk terug mag veranderen aan de terreinen en de lokalen van Runkst VV. Stijn Stijnen, die het recht in eigen handen nam, kreeg ook een verbod opgelegd om nog te verhinderen dat Sporting Hasselt of leden van andere verenigingen gebruik zouden maken van de accommodatie. Zoniet riskeert hij een dwangsom van 5.000 euro per overtreding”, zei Luc Vanderputte, advocaat van Sporting Hasselt.

Vooral Sporting Hasselt en alleen nog twee jeugdploegen van Runkst VV gebruiken de voetbalterreinen, die sinds vrijdag niet meer toegankelijk waren door het manoeuvre van Stijn Stijnen, die niet tevreden is sinds zijn ontslag als trainer en sportief directeur van Sporting.

Komend weekend staat er een happening gepland in het kader van G-voetbal. Door de beslissing van de Hasseltse rechter in kortgeding kan het evenement plaatsvinden. De stad Hasselt had de terreinen aan Runkst VV in gebruik gegeven, maar Runkst VV had nadien de terreinen voor 88 procent toegekend aan Sporting Hasselt.

“Stijnen nam het recht in eigen handen en besliste zelf om de boel plat te leggen. De rechtbank gaat door deze uitspraak niet akkoord met de eigengereidheid van Stijnen”, zei advocaat Luc Vanderputte donderdag na de uitspraak van de rechtbank.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer