© fhw

De Watergroep investeert in infrastructuur en in de toekomst

Drinkwaterbedrijf De Watergroep heeft vorig jaar de investeringen in productie en toevoer en in distributieleidingen gevoelig opgedreven. Maar ook in industriewaterprojecten en innovatieve technologieën wordt geïnvesteerd. Dat is vrijdag gebleken bij de voorstelling van het jaarverslag het bedrijf.

De investeringen in productie en toevoer stegen met 15,8 miljoen naar 37 miljoen euro, terwijl de investeringen in distributieleidingen met 4,5 miljoen euro stegen naar 31,8 miljoen euro. “Dat investeringsritme wordt ook in de toekomst aangehouden, met extra aandacht voor innovatieve technologieën zoals slimme meters en een volwaardig e-loket”, zo klinkt het.

De Watergroep maakte in 2016 23,1 miljoen euro winst. Die wordt integraal aangewend om dergelijke investeringen te financieren.

Zo staat er een industriewaterproject in de steigers bij het aardappelverwerkend bedrijf Agristo in Wielsbeke. “Het bedrijf bouwt er een nieuwe productiesite uit waar bij het productieproces heel wat hoogwaardig water nodig is. De Watergroep bouwt er, op basis van water uit de Leie, een installatie die minstens 400.000 kubieke meter laag gemineraliseerd water per jaar zal leveren”, luidt het. Het afvalwater wordt dus niet langer geloosd, maar krijgt na een doorgedreven zuivering een nieuw leven binnen het productieproces.

Voorts maakte De Watergroep eerder al bekend dat er dit jaar nog in Vlaanderen 1.500 slimme watermeters geplaatst worden. Het gaat om 1.000 meters in Sint-Niklaas en 500 verspreid over de rest van Vlaanderen. Een dergelijke meter stuurt dagelijks automatisch de meterstand door en kan onder meer lekken detecteren. Eind 2018 wordt een evaluatie opgemaakt en beslist De Watergroep over een eventuele verdere uitrol.

Het bedrijf heeft vorig jaar 126,80 miljoen kubieke meter drinkwater geproduceerd -een stijging van 0,77 procent- en aan 3,02 miljoen klanten geleverd, een stijging van 0,68 procent.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer