© Photo News

Manchester United neemt afscheid van Zlatan Ibrahimovic

Manchester United verlengt het contract van Zlatan Ibrahimovic (voorlopig) niet. De Zweedse topspits staat op de lijst van spelers uit de Premier League met aflopende contracten, die in principe allemaal op 30 juni vertrekken bij hun clubs. Ibrahimovic revalideert momenteel nog van een zware knieblessure, die hij opliep in de terugwedstrijd van het Europa League-duel tegen Anderlecht.

jvh

Zo komt er na één jaar in Manchester al een einde aan de Premier League-carrière van de 35-jarige Ibrahimovic, na vier bijzonder succesvolle jaren bij Paris Saint-Germain. De belangrijkste reden voor United om de optie voor nog een jaar in de verbintenis van Ibrahimovic niet te lichten is volgens de Britse krant The Guardian zijn knieblessure, die hem waarschijnlijk tot begin 2018 aan de kant houdt. De ploegmaat van Marouane Fellaini liet zich al opereren in de Verenigde Staten, en heeft nog zeker een half jaar nodig om te herstellen.

De toekomst van Ibrahimovic is vooralsnog onduidelijk, maar volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola blijft zijn cliënt - ondanks geruchten over een overstap naar de Amerikaanse MLS - toch in Europa spelen. “Veel clubs hebben al naar hem geïnformeerd. Hij kan nog twee jaar door.”

Volgens Engelse media mag de Zweed bovendien gebruik blijven maken van de faciliteiten bij Manchester United om te revalideren. Mogelijk leidt dat op termijn alsnog tot een nieuw contract.

Geen Griezmann of Lukaku, dan maar Morata?

Ibrahimovic raakte op 20 april geblesseerd in de return van de kwartfinale in de Europa League tegen Anderlecht (2-1). De Zweed maakte dit seizoen zeventien treffers in 28 Premier League-duels, in de Europa League was hij goed voor vijf goals.

Maar ook zonder de gelouterde topspits won de Engelse ploeg van manager José Mourinho de finale van de Europa League tegen Ajax (met 2-0). Ibrahimovic vierde het feestje van zijn ploeggenoten uitbundig mee op het veld in Stockholm, zij het hinkend op één been. De Zweed had met zijn club eerder al het Community Shield en de League Cup gewonnen.

© Photo News

Mourinho zou in Real Madrid-aanvaller Alvaro Morata de belangrijkste kandidaat zien om Ibrahimovic op te volgen, nadat Antoine Griezmann eerder deze week liet weten niet te willen vertrekken bij Atletico Madrid, en Romelu Lukaku liet verstaan liever naar Chelsea te gaan. United zou al een bod hebben uitgebracht van 60 miljoen euro op de Real-spits, maar dat werd afgewezen door de Koninklijke.

© REUTERS

© EPA

© AFP

© REUTERS

© Photo News

© AFP

© EPA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer