© BELGA

Leuvens parket vraagt buitenvervolgingstelling directeur en leraar Anneessens-Funckschool

Het Leuvense parket heeft vrijdag aan de Leuvense raadkamer gevraagd om Chris Pijpen, de directeur van de Brusselse stedelijke middelbare school Anneessens-Funck, en Frank Van de Vyver, die zich had opgeworpen als woordvoerder van het schoolpersoneel, buiten vervolging te stellen. De stad Brussel had tegen beiden een klacht ingediend wegens laster en eerroof. Beiden waren in de media gekomen omdat een oud-leerling van de school, Bilal Hadfi, betrokken was bij de aanslagen in Parijs. Ze klaagden disfuncties aan die ervoor gezorgd zouden hebben dat op waarschuwingen over de radicalisering van Hadfi niet gereageerd was.

Bilal Hadfi was een van de terroristen die zich op 13 november 2015 opblies aan het Stade de France in Parijs. Enkele dagen later bleek dat de jongeman een oud-leerling was van de middelbare school Anneessens-Funck, een technische school van de stad Brussel. Die wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, maar staat onder voogdij van onderwijsschepen Faouzia Hariche (PS) en de stedelijke administratie openbaar onderwijs. Leerkrachten en directie van de school verklaarden dat ze de inrichtende macht gewaarschuwd hadden voor de radicalisering van Hadfi en zijn vertrek naar Syrië, maar dat daar niet op gereageerd was.

Op 25 november 2015 werd directeur Pijpen geschorst, zogezegd omdat hij tijdens de lockdown te laat op school was gekomen. Eind februari 2016 diende de stad Brussel vervolgens een klacht wegens laster en eerroof in tegen de directeur, Chris Pijpen, en tegen Frank Van de Vyver, die zich had opgeworpen als woordvoerder van het personeel.

Het Leuvense parket heeft nu gevraagd beide mannen buiten vervolging te stellen, omdat het onderzoek geen enkel bewijs zou hebben opgeleverd. De raadkamer spreekt zich in de loop van de komende dagen uit.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer