Medewerkster redt leven van bazin: “Ze trok me weg net voor gasfles ontplofte”

© foto’s sbr

© STEFAAN BEEL

© sbr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dat Josephine Vintioen (28) van Tio Paco vandaag alweer paella kan maken, heeft ze te danken aan haar medewerkster Dimitra Tsagkari (34) uit Kortrijk. De vrouw trok vrijdag haar bazin net op tijd weg toen de keuken ontplofte. “Zonder haar was ik er niet meer.”

Geoffrey Sabbe

Josephine Vintioen (28) was gistermiddag alweer druk in de weer in haar bekende paellazaak Tio Paco op de hoek van de Gitsestraat. Weliswaar met een verband rond haar verbrand hand, maar met een even positieve ingesteldheid. “We zullen er alles aan doen om geen enkele klant in de kou te laten staan. Alle bestellingen gaan door. De mensen mogen niets merken van wat hier is gebeurd.”

Dat ze het nog allemaal kan navertellen heeft ze naar eigen zeggen enkel te danken aan één persoon: haar medewerkster Dimitra Tsagkari (34). De Griekse vrouw uit Kortrijk bleef vrijdagmorgen rond 9.45 uur het koelbloedigst toen het verkeerd liep in de keuken. “We waren bezig met de bestellingen af te werken toen een van de fornuizen begon te branden”, zegt Josephine. “In een mum van tijd sloeg het vuur over en begon ook een gasfles te branden. Gelukkig trok Dimitra mij net op tijd weg. Kort daarna ontplofte de fles.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen