© Twitter

Simon Mignolet keert even terug naar Stayen om geld in te zamelen voor ALS Liga

Simon Mignolet, doelman bij Liverpool en de Rode Duivels, keert vandaag even terug naar Stayen. Hij organiseert er een hele dag in het teken van de ALS Liga. Tweehonderd kinderen hebben zich ingeschreven voor een trainingssessie van Mignolet in het voetbalstadion. ‘s Avonds krijgen meer dan 400 gasten een diner voorgeschoteld door culinaire chefs. Het ingezamelde bedrag maakt Mignolet op het einde van de avond bekend.

Vanochtend om 11 uur begon Mignolet de training samen met 200 kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Nog tot 14 uur vanmiddag halen kunnen de kinderen onder meer hun penaltykunsten testen tegen de ex-STVV’er. Nadien is er een foto- en signeersessie met de profvoetballer voorzien. ‘s Avonds zijn de 419 mensen die zich inschreven welkom voor een gala-avond, waarbij het diner voorzien wordt door culinaire chefs. Een tombola en een veiling, met door de doelman gesigneerde items, moeten nog meer geld in het laatje brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mignolet heeft naar eigen zeggen “geen idee hoeveel geld er ingezameld zal worden”. “Het uiteindelijke bedrag wordt zaterdagavond om 23 uur bekendgemaakt”, aldus Mignolet. Al het ingezamelde geld gaat naar de ALS Liga, die het gebruikt om onderzoek naar de dodelijke spierziekte te steunen. “Mijn nonkel lijdt al zo’n 10 jaar aan de spierziekte en daarom ligt de liga me dus na aan het hart”, aldus nog Mignolet. “Ik hoop met mijn project veel geld in te zamelen om ervoor te zorgen dat er een behandeling kan worden gevonden.”

Aangeboden door onze partners