Vrouw (49) sloeg buurman dood die haar aanrandde toen ze 9 jaar oud was

© rtl

Een 49-jarige moet zich binnenkort verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor de moord op haar 98-jarige buurman in Trooz, dichtbij Luik. Die had haar vroeger misbruikt, en vorig jaar was het haar te veel geworden: ze ging aanbellen en sloeg hem dood. Feiten die ze meteen bekende.

Guy Stevens

De feiten speelden zich af op 24 september 2016, wanneer Martine (48) thuiskomt na haar werk. Ze gaat aanbellen bij haar buurman, 98 jaar oud. Een vriendelijke groet is er niet bij: Martine geeft hem een vuistslag, waarna ze hem nog meerdere keer slaat en stampt. Ze slaat hem ook met voorwerpen in het gezicht. De oude man overleeft het niet.

Wanneer de politie toekomt aan zijn woning, is Martine er nog binnen. Lang duurt het niet voor ze toegeeft wat ze gedaan heeft. “Ik heb er jaren over nagedacht, ik heb dit gepland”, vertelt ze de speurders.

Ook de reden waarom laat niet lang op zich wachten. Martine vertelt dat ze, toen ze nog maar 9 jaar was, misbruikt is door de man terwijl op haar aan het passen was. Daar had ze hem 20 jaar eerder ook al eens voor in elkaar geslagen, maar nu was het haar echt te veel geworden. Zeker omdat ze wist dat hij nog een ander meisje misbruikt had.

De vrouw werd meteen opgepakt, maar dankzij haar advocate mocht ze wat later met een enkelband naar huis. Nu het onderzoek helemaal afgerond is, is beslist dat de vrouw zich binnenkort moet verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Tot dan mag ze wel thuis blijven met haar enkelband.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen