VIDEO. Taxi’s móéten langs onverharde weg: “Dit is het eerste wat toeristen te zien krijgen: klein Afrika in Brugge”

© ktb

© Maarten Schoonbaert

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie aan het station van Brugge een taxi instapt, maakt zich maar best op voor een hobbelige rit. Sinds de werken aan het stationsplein moeten de taxi's langs een onverharde weg vol putten. “Het is beschamend om zo toeristen te vervoeren.”

KOEN THEUNS

Een calvarietocht, anders kan je de eerste paar honderd meter met de taxi vanaf het station niet noemen. Sinds de heraanleg van het busstation op het stationsplein, waar ook de taxi's hun standplaatsen hadden, moeten de chauffeurs hun passagiers oppikken aan de zijkant van het station. Van daar geraken ze alleen via een deels onverharde weg vol putten, langs bouwwerven en volledig om het parkeergebouw heen, op de openbare weg. “In die grote plas mag je zéker niet rijden, want dan zit je vast. Nee, leuk is dit niet. En de wagens zien ervan af”, zegt taxichauffeur Didier Pattyn terwijl hij zich een weg tussen de putten baant.

Maarten Schoonbaert, van het gelijknamige taxibedrijf, noemt het zelfs beschamend. “Dit is het eerste wat toeristen te zien krijgen: klein Afrika in Brugge. Het is beschamend om zo klanten te moeten vervoeren. Ook al omdat de wagens er ontzettend vuil van worden. Kuisen heeft niet veel zin, want na één rit is een zwarte auto toch alweer bruin van het slijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen