Eigenaar afgebrand bedrijf laat hoofd niet hangen: “Shit happens, we gaan gewoon door”

© Dries Dekoninck

© ddj

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een zware brand legde de gebouwen van het duikbedrijf Deco in Brugge helemaal in de as. Enkel wat muren bleven nog overeind, de rest is vernield. De zaakvoerder is echter strijdlustig. “Shit happens, maar we laten ons niet kennen”, zegt hij.

TIM LESCRAUWAET

Metershoge vlammen en een gigantische rookpluim die van op kilometers afstand te zien was. De brand die gistermorgen in duikbedrijf Deco in de Peraltastraat (in het industrieterrein Blauwe Toren) in Brugge woedde was indrukwekkend. Het vuur ontstond even voor zeven uur. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak. De vele duikflessen in de hangar van het bedrijf ontploften één voor één.

Zaakvoerder Martin Van Dromme (53) kwam kort na de brandweer toe. Hij werd verwittigd door de centrale omdat die een brandalarm hadden binnen gekregen. Maar omdat er even sprake was van asbestgevaar (zie hieronder) was al een perimeter ingesteld toen hij arriveerde. “Ik kon niet door, maar zag de vlammen van op een afstand. Twintig jaar geleden startte ik het bedrijf op. Al die tijd werkte ik er met hart en ziel voor en nu stond ik toe te kijken hoe het afbrandde. Dat voelde toch even onwezenlijk aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen