Vijftigste editie GP Jef Scherens in nieuw kleedje én in 76 landen op TV te zien

© hsb

Op zondag 21 augustus organiseert de Koninklijke Stoempersclub Leuven in samenwerking met Pro Cycling Events de 50ste editie van de GP Jef ‘Poeske’ Scherens-Rondom Leuven. Een klassieker in Leuven, die dit jaar ook internationale aandacht krijgt.

HANNELORE SMITZ

Jo Planckaert, Thor Hushovd, Lars Boom, André Greipel en Bjorn Leukemans. Het zijn maar enkele van de grote namen die de voorbije 50 jaar een overwinning in de Leuvense wielerklassieker op hun naam mochten schrijven. En als het van de organisatie afhangt wordt ook dit jaar een absolute topeditie. De wedstrijd zit dit jaar in een nieuw kleedje. Zo kreeg hij dit jaar de naam ‘Metaleuven Grote Prijs Jef Scherens - Rondom Leuven’ en wordt alles daarmee ook wat grootser. Het is de zesde manche in het tiendelige criterium in de Napoleon Games Cycling Cup. En dat brengt heel wat media-aandacht met zich mee.

“De GP Jef Scherens wordt hierdoor live uitgezonden in 76 landen op zenders als VTM, RTBF en Eurosport”, zegt Leuvens schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V). “Dat is een enorme meerwaarde voor de aantrekking van de koers en de sport, maar ook voor onze stad. We zullen Leuven kunnen tonen aan de wereld als een sportieve stad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen