© BELGA

Clément Desalle wint GP van Rusland

Clément Desalle (Kawasaki) heeft zondag de Grote Prijs van Rusland gewonnen, de tiende manche in het WK motorcross. Hij haalde het op het modderige circuit in Orlyonok voor de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) en de Fransman Gautier Paulin (Huqsvarna).

De 28-jarige Desalle werd derde in de eerste reeks (gewonnen door Herlings) en was de beste in de tweede. Het is zijn tweede GP-overwinning op rij nadat de motorcrosser eind mei ook zegevierde in het Franse Ernée.

De Italiaanse WK-leider Antonio Cairoli (KTM) eindigde na een tweede en negende plaats in de reeksen als vijfde in de GP. Hij blijft wel het klassement aanvoeren met 381 punten, voor Desalle (334 ptn) en Paulin (333 ptn).

Ken De Dycker (Honda) finishte zondag als dertiende, Damon Graulus (Honda) werd twintigste. Jeremy Van Horebeek (Yamaha), zesde in de WK-tussenstand, was er niet bij door een vingerbreuk.

In de MX2 ging de GP-zege naar de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM) voor de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Nederlander Brian Bogers (KTM). Julien Lieber (KTM) eindigde als zevende, Brent van Doninck (Yamaha) als 25e. Over twee weken (25 juni) staat met de GP van Lombardije in Italië de volgende WK-manche op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer