Vandaag start voorbereiding zomerwerf: nog meer verkeershinder op Ring rond Brussel

© AWV

Vandaag, maandag 12 juni, starten de voorbereidingen voor de grote zomerwerf op de oostelijke Ring rond Brussel (R0), tussen de Vierarmentunnel in Tervuren en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. Die werken zullen heel wat hinder veroorzaken op de weg.

Dieter De Beus

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van 12 juni tot 31 juli een onderhoud uit aan het wegdek van de Ring rond Brussel (R0), tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe, in de beide rijrichtingen. De werken vinden plaats tussen de Vierarmentunnel en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. In beide rijrichtingen wordt de rijweg volledig vernieuwd vanaf de fundering. De voorbereidende werken starten vandaag.

Twee rijstroken blijven vrij

“De aannemer richt de werf zo in dat het verkeer tijdens de werken deels over de andere weghelft kan rijden”, zegt Anton De Coster van het AWV. “Op die manier blijven er twee rijstroken vrij per rijrichting, maar het Vlaams Verkeerscentrum verwacht toch nog belangrijke verkeershinder tijdens de werken.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt de weggebruikers dan ook om tijdens de werken aan het begin van de werfzone en ter hoogte van de verkorte oprit in Tervuren efficiënt te ritsen, zodat de doorstroming niet nodeloos bemoeilijkt wordt.

Beurtelings invoegen

“Zoals op veel andere snelwegwerven, zullen er op de Ring enkele wegversmallingen zijn waar het aantal rijstroken vermindert. Voor de werfzone zal de weg versmallen van drie naar twee rijstroken. In Tervuren zal op de binnenring de oprit korter dan normaal zijn. In al die situaties is het van groot belang dat de automobilisten beurtelings invoegen en dat ze daarbij zo lang mogelijk doorrijden op de invoegende rijstrook.”

Naast de gewijzigde wegindeling worden ook andere veranderingen in de verkeerssituatie doorgevoerd. Die aanpassingen kan je raadplegen http://wegenenverkeer.be/tervuren.

De Vlaamse overheid werkt deze zomer ook aan twee belangrijke projecten ten oosten van Brussel: de herinrichting Tervurenlaan (N3) in Tervuren en de vernieuwing van het wegdek E40 Bertem-Sterrebeek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen