Vermoedelijke inbreker komt om na elektrocutie

© blg

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een nog onbekende het leven gelaten na elektrocutie in een tractie-onderstation aan de François-Joseph Navezstraat. Wat de persoon op die plaats deed, wordt onderzocht.

ycs

“In een tractie-onderstation wordt hoogspanning omgezet in stroom die de treinen kan laten rijden”, legt Frédéric Petit uit, woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infabel. “Zo'n ruimte is altijd goed afgesloten. Wat die persoon daar kwam doen, weten we niet, maar hij mocht er sowieso niet zijn. Iets na 22.30 uur kregen we een melding dat er op die plek een transformator was uitgeschakeld. Het was waarschijnlijk het moment waarop die persoon met de transformator in contact kwam, wat leidde tot de elektrocutie die hem uiteindelijk het leven kostte. De hulpdiensten zijn nog ter plaatse gekomen, maar de persoon kon niet meer gered worden.”

Geen verkeershinder

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen in de motieven van het slachtoffer en de concrete omstandigheden van zijn dood. Een wanhoopsdaad lijkt niet echt waarschijnlijk. Wellicht gaat het om een poging tot diefstal met dodelijke afloop.

Omdat het incident zo laat plaatsvond, was er geen hinder voor het treinverkeer. Infrabel benadrukt dat niemand zich zonder toestemming mag begeven op het spoordomein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen