© Twitter/ISOPIX

Nederlandse dominees waarschuwen ouders voor ‘Kind van de Duivel’ van Jebroer

Bij onze noorderburen doet een opmerkelijke brief de ronde. Dominees uit het Nederlandse Vriezenveen waarschuwen ouders daarin voor het populaire nummer ‘Kind van de Duivel’ van de Nederlandse rapper Jebroer.

inke

“Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m’n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.” Zo klinkt het lied van Jebroer dat hoog scoort in de Nederlandse hitlijsten en dat ook bij ons op heel wat speelplaatsen wordt meegezongen.

In Vriezenveen (Twente) is er daarom wat ongerustheid ontstaan over het nummer. Dertien dominees en een ouderraad hebben nu ook een gezamenlijke brief geschreven. “De tekst van het lied, gebracht door een artiest met de naam die luidt Jebroer, als soort tegenhanger van Jezus, zaait veel verderf. Het brengt veel verkeerde gedachten en zet aan tot verkeerd handelen”, staat er te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ook het gebruik van drank en drugs wordt heel normaal gevonden in dit lied.” De dominees willen kinderen naar eigen zeggen niets verbieden, maar ze raden de ouders toch aan om de tekst van het lied even uit te leggen.

Ondertussen wordt er op Twitter vooral negatief gereageerd op de brief. “Betutteling”, “stop met in sprookjes te geloven” of “kinderen leren dat homo’s gedood moeten worden, dat is lekker van deze tijd”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER