Direct naar artikelinhoud
Update

Ontvoerde Jihane dankzij gouden tip levend gevonden

"Toestand van meisje (6) lijkt niet zorgwekkend"

Het zesjarige meisje Jihane (6) uit Anderlecht is levend teruggevonden in Brussel. Dat bevestigt de federale politie. Het meisje verdween gisterennamiddag op de wekelijkse markt in Anderlecht. Eerder verspreidde de politie nog een opsporingsbericht naar de man die het laatste bij haar gezien was. Het was dankzij een gouden tip dat de politie het meisje kon terugvinden. Het parket behandelt de zaak als een "criminele ontvoering".

Jihane El Oizo (6) werd vanmiddag iets voor 12 uur teruggevonden in de Komediantenstraat in Brussel. Ze liep samen over straat met de man met wie ze het laatst gezien was. Op camerabeelden van een dag eerder was te zien hoe hij Jihane stevig bij de arm grijpt en met haar wegstapt.

Het meisje is intussen onderzocht in het ziekenhuis. Volgens het Brusselse parket lijkt haar toestand niet zorgwekkend. "Jihane werd onderzocht in het ziekenhuis en haar toestand lijkt niet zorgwekkend te zijn", zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. "De verdachte, A.C., geboren in 1972, die vandaag omstreeks 11.45 uur van zijn vrijheid werd beroofd, heeft geen gerechtelijke antecedenten in België. Hij wordt momenteel verhoord door de politie. Er werd bovendien een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning." 

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en die heeft tot dinsdagmiddag om te beslissen of Aurel C. onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst. Het parket zal pas dinsdag om 11.00 uur meer uitleg geven over de verdere ontwikkeling van het onderzoek.

De Komediantenstraat in Brussel, waar Jihane (6) gevonden werd.

Gouden tip

Jihane el Oizi verdween zondagnamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen was. Rond 15.00 uur verloor de vader het meisje uit het oog en sindsdien was ze spoorloos. 

Maandagvoormiddag stuurde de federale politie een opsporingbericht de wereld in waarin zowel een beschrijving werd gegeven van het meisje als van de man in wiens gezelschap ze het laatst gezien was. Een gouden tip leidde de politie naar het huis van de man op de foto in de Komediantenstraat in Brussel. Daar vond de politie rond 11.45 uur de zesjarige Jihane levend en wel terug. De man werd opgepakt.

Lees hieronder verder.

Het gebouw waar Jihane werd gevonden.

Vader "Plots was ze er niet meer"

De vader van de 6-jarige Jihane had eerder bij RTL gereageerd op de verdwijning. "Ze liep aan mijn zijde, toen ik rondkeek was ze er plots niet meer", aldus de vader.

Gisteren al waren heel wat vrijwilligers uit de buurt actief om affiches te verspreiden in Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Zuid. Volgens Dirk Depover van Child Focus werd het opsporingsbericht naar Jihane een miljoen keer gedeeld.

"Ze liep aan mijn zijde, toen ik rondkeek was ze er plots niet meer"
Vader van de verdwenen Jihane (6)