© IMAGEGLOBE

Buschauffeur krijgt kopstoot omdat hij twintiger niet laat instappen

Een 29-jarige man uit Maaseik moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor geweld aan een buschauffeur. Deze kreeg een kopstoot omdat hij de man weigerde te laten instappen toen deze enkele seconden te laat aan de halte arriveerde. De twintiger riskeert 7 maanden cel.

ShDf

Op 19 februari 2016 kwam de twintiger toe aan de bushalte in Bree. Vlak voor hij wilde opstappen, deed de chauffeur de deuren dicht. “Hij zag me lopen om de bus toch nog te halen”, beweerde de man voor de rechter. “Maar toen ik op een metertje van de deur kwam, deed hij ze dicht en reed volle gas weg. Hij werkt met mensen, niet met varkens, hé.”

De man reed samen met een vriend naar de eindhalte. Daar wachtte hij de chauffeur op om verhaal te halen. “Toen een van zijn collega’s kwam vragen waar de discussie over ging, minimaliseerde hij zijn aandeel. Ik heb hem toen een kopstoot gegeven, zo boos was ik. Ik heb er spijt van.”

Parkeerwachter

De procureur eist een celstraf van zeven maanden en een geldboete van 600 euro, eventueel met uitstel. Omdat de man ook voor een tweede incident - waarbij hij de terminal uit de handen van een parkeerwachter sloeg nadat hij een boete kreeg - voor de rechter moet komen, raadt de procureur hem aan om aan zijn agressieprobleem te werken. Voor het tweede feit riskeert hij 2 maanden en een geldboete van 156 euro.

Vonnis op 26 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer