Woedende moeder richt zich tot chauffeur die haar zoon aanreed en vluchtte

© Shutterstock

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zondagnamiddag werd in de Rusthuislaan in Zelzate een jonge fietser omver gereden. De chauffeur van de aanrijdende wagen vluchtte weg. De ouders van het slachtoffer zijn op zoek naar getuigen. Zijn moeder schreef alvast een emotioneel bericht op Facebook waarin ze de chauffeur oproept zich te melden.

Koen Van Waesberghe

“Aan diegene die vandaag onze zoon omver gereden heeft in de Rusthuislaan en vluchtmisdrijf pleegde, alvast bedankt voor uw menslievendheid”, zo begint de Facebookpost van Silke Claus.

Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur reed haar zoon Jari van de ouderlijke woonst in de Heidelaan naar zijn grootouders in de Rusthuislaan. Aan het ‘rond puntje’, waar de Rusthuislaan scheidt in twee delen, werd het slachtoffer aan het stuur geraakt door auto. De jongeman viel en liep daarbij een lichte hersenschudding en een gezwollen knie op.

“Omwonenden zagen opeens een fiets liggen en toen ze ter plaatse kwamen zagen ze dat onze zoon buiten bewustzijn was”, zegt een aangeslagen moeder Silke. “Zij verwittigden de politie en de hulpdiensten die hem wegbrachten naar het AZ Sint-Lucas”.

Het enige wat de tiener zich herinnert is dat het om een kleine zwarte auto ging. “De politie gaat in de buurt bekijken of er camera’s hangen”, zegt moeder Silke. Ze voegt eraan toe dat ze klacht tegen onbekenden gaat indienen. “We zaten tot omstreeks 19.30 uur bij de dienst Spoedgevallen. Afgelopen nacht moesten we Jari enkele keren wekken om te controleren of alles in orde was.”

Wie getuige was van het ongeval kan contact opnemen met de hulpdiensten van politiezone Puyenbroeck, op het nummer 09-345.76.36.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen