Huiszoekingen in onderzoek naar schandaal rond Samusocial

Het gerecht voert verschillende huiszoekingen uit in het dossier Samusocial. Onder meer de kantoren van het Brusselse OCMW, aan de Hoogstraat in Brussel, zijn doorzocht. Ook bij de vorige week opgestapte OCMW-voorzitter is onderzoek gevoerd.

tg

Het Brusselse parket kondigde vorige week al aan dat het een vooronderzoek gestart is in de zaak Samusocial. Maandag zijn speurders binnengevallen bij het OCMW, zo bevestigt procureur Gilles Dejemeppe.

De kantoren van het Brusselse OCMW en het kabinet van ex-voorzitster Pascale Peraïta, spilfiguur in het Samusocial-schandaal, zijn doorzocht. Verschillende medewerkers zijn ondervraagd en er zijn documenten in beslag ge nomen.

Ook het kantoor van ex-burgemeester Yvan Mayeur in het Stadhuis van Brussel zal worden doorzocht.

De huiszoekingen kaderen in het gerechtelijk vooronderzoek dat het parket van Brussel is gestart om na te gaan of ex-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur en Pascale Peraïta strafbare feiten hebben gepleegd door zichzelf te vergoeden voor vergaderingen die nooit hebben plaatsgevonden.

Het parket van Brussel onthoudt zich voorlopig van commentaar in afwachting van de toelating van de onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek naar het Samusocial-schandaal.

Het schandaal rond Samusocial leidde vorige week tot het ontslag van de burgemeester van Brussel en de OCMW-voorzitster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen