© AFP

Leuvens TopsportsLab gaat refs begeleiden op WK voetbal

Het Leuvense TopsportsLab gaat op het komende WK voetbal de scheidsrechters wetenschappelijk begeleiden. TopSportsLab tekende daarvoor afgelopen week een exclusief contract met de FIFA.

md

Al enkele jaren speelt TopSportsLab een rol in de begeleiding van scheidsrechters wereldwijd. Voetbalfederaties uit verschillende landen doen een beroep op de expertise van TSL, zo ook de KBVB. De UEFA schakelde bij de voorgaande EK’s in 2016 en 2012 TopSportsLab in voor de begeleiding van de elite scheidsrechters. In 2015 werd het Leuvense TopSportsLab door de FIFA gecontracteerd voor het WK dames in Canada en werden er proefprojecten gedaan tijdens de Copa America, het WK U17 en de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Nu is er ook een samenwerking afgesloten voor de Wereldbeker.

“Het brengt natuurlijk een vracht aan verantwoordelijkheid met zich mee, maar dit is waar we naar streefden”, reageert CEO Alexander Janssen. Ik ben enorm trots op ons jong, gepassioneerd team van uitmuntende sportwetenschappers die stuk voor stuk bezeten zijn door voetbal. TopSportsLab is hoofdzakelijk gericht op professionele voetbalploegen, maar ook de begeleiding van scheidsrechters hebben we laatste jaren sterk ontwikkeld onder leiding van refereeing expert Prof. Dr. Werner Helsen (KU Leuven). Helsen is mede-oprichter van TopSportsLab en al sinds 2000 verantwoordelijk voor de sportwetenschappelijke en -medische begeleiding van de topscheidsrechters bij UEFA en de KBVB.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer