© EPA

Nederlander (25) rijdt jonge vader dood in Spanje en vlucht weg

In het Spaanse dorpje Oliva, tussen Valencia en Alicante, heeft een Nederlandse man zondag een fietser aangereden. De 32-jarige Alejandro Jaén Ginestar overleefde de klap niet. De 25-jarige Nederlander pleegde vluchtmisdrijf, maar hij kon later worden opgepakt. Volgens Spaanse media was de Nederlander onder invloed van drugs.

JaTi

Alejandro Jaén Ginestar reed zondag rond 8 uur ’s ochtends met een vriend op de N-332, een kustweg tussen Valencia en Alicante, toen hij werd opgeschept door een wagen. De dertiger raakte zwaargewond en bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Zijn vriend bleef ongedeerd, maar was wel fel aangedaan.

De auto die hen aanreed, vluchtte weg. Zo’n tien kilometer verder kon de chauffeur worden tegengehouden. Het ging om een 25-jarige Nederlander, die in de buurt woont. De man testte positief op het gebruik van drugs. Hij werd onmiddellijk gearresteerd.

Slachtoffer Jaén was 32 jaar, en de zoon van een gepensioneerd politieagent. Hij laat een vrouw en een vierjarige zoon achter.

Het is al het vierde dodelijke ongeval met een fietser in de buurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER