Geradicaliseerde vader ontvoert 3-jarige dochter naar Syrië

Een driejarig meisje uit Sint-Joost-ten-Node is een tweetal weken geleden ontvoerd door haar vader, die haar vermoedelijk heeft meegenomen naar Syrië. Dat meldt televisiezender RTL-TVI.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de parentale ontvoering en dat er al verschillende onderzoeksdaden zijn uitgevoerd. Zo werden twee internationale aanhoudingsbevelen uitgeschreven, tegen de vader en tegen een medeplichtige. Over de eventuele radicalisering van de vader geeft het Brusselse parket voorlopig geen commentaar.

De ouders van de driejarige Yasmine zijn gescheiden en op vrijdag 26 mei verbleef het meisje bij haar vader. Die moest het kind die avond terugbrengen bij de moeder maar deed dat niet.

Volgens RTL-TVI heeft de man verschillende veroordelingen opgelopen en is hij in de gevangenis geradicaliseerd.

De man zat volgens de televisiezender thuis met een enkelband maar zou die losgemaakt hebben, waarna hij onder de identiteit van een kennis de bus naar Duitsland zou genomen hebben, om vervolgens door te reizen naar Italië. Nadien zou de man een boot naar Griekenland genomen hebben, waar zijn gsm voor het laatst werd geregistreerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER