© Kristin Matthyssen

Politie extra alert aan scholen na mogelijke ontvoeringen

De onrust neemt toe in Grobbendonk en Herentals. Schooldirecties hebben er briefjes meegegeven met de leerlingen naar aanleiding van de twee pogingen om een kind mee te lokken in Zandhoven afgelopen donderdag en zondag.

jbs, kma, dvd, phu

Een leerlinge van de Mariaschool in Grobbendonk werd zondag benaderd door twee onbekenden die haar naar hun auto probeerden te lokken in Pulle, aan de grens met Grobbendonk. Drie dagen eerder was er nog een melding van een mogelijke kinderlokker in Zandhoven.

Politie en parket hebben de waakzaamheid verhoogd en houden verstrengd politietoezicht in Zandhoven en Pulle, maar ook in de naburige gemeenten Herentals en Grobbendonk. Er werd één verdachte opgepakt, maar die is intussen weer vrijgelaten. Het parket voert momenteel twee afzonderlijke onderzoeken. “Een link tussen de twee zaken zien we voorlopig niet”, klinkt het bij de politie.

In Brussel werd gisteren de zesjarige Jihane ongedeerd teruggevonden, nadat ze op de markt van Anderlecht werd ontvoerd. Ontvoerder Aurel C., een jurist van 34 met een fascinatie voor naakte meisjes en lugubere berichten, hield haar twintig uur gevangen.

Het waren de camerabeelden van het gewezen slachthuis in Anderlecht, waar het meisje verdween, die de gouden tip opleverden. Naar alle waarschijnlijkheid is het meisje niet seksueel misbruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER