© Vavato

Oude trams leveren bijna 13.000 euro op

De veiling van de twee oude PCC-trams van De Lijn heeft 12.750 euro opgebracht. “Bij de schroothandelaar kregen we 250 euro per stuk”, zegt Tom van de Vreken van De Lijn. “Dit is dus spectaculair boven de verwachtingen.”

Jan Stassijns

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft via veilinghuis Vavato twee oude PCC-trams verkocht voor een totaal van 12.750 euro. De veiling startte op 1 juni en liep gisterenavond om 19u af. De trams moeten weg om plaats te maken voor de nieuwe Albatrossen in Antwerpen. Beide tramstellen zijn bedrukt met reclame.

De tram die ooit in de Antwerpse straten adverteerde voor schoenenmerk Havaianas was duidelijk de populairste (en de kleurrijkste). Er werd 42 keer op geboden. Het startbod op 1 juni was 250 euro, maar gisteren klokte de veiling af op 6.750 euro. Een paar uur eerder lag de verkoopprijs nog onder de 3.000 euro. Er werd nog stevig geboden, want als er tien minuten voor het einde een nieuw bod binnenkwam, werd de veiling tien minuten langer opengehouden. Het duurde nog een halfuur voor de tram verkocht was.

© Vavato

De tweede tram, bedrukt met een zwarte banner van ginmerk Bulldog is verkocht voor 6.000 euro. Gisterenmiddag was er nog ‘maar’ 1.700 euro geboden.

“Bij de schroothandelaar kregen we 250 euro per stuk”, zegt Tom van de Vreken van De Lijn. “Nu zijn de trams verkocht voor 25 keer meer. Dit is dus spectaculair boven de verwachtingen. In totaal is er 69 keer geboden, wat wil zeggen dat er duidelijk interesse is.”

Wie de kopers van de trams zijn en wat ze ermee willen doen, is voorlopig niet bekend. De voertuigen staan nu nog in de stelplaats in Hoboken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER