© Bowie Lenaerts

Para’s oefenen op strand van Sint-Anneke

Verwonderde passanten op de wandeldijk van Sint-Anneke op Linkeroever zagen dinsdagochtend hoe een vloot zodiac-rubberboten plotseling van achter de Scheldebocht kwam en even later enkele tientallen zwaar bewapende commando’s aan land zette. Die bestormden meteen de dijk en namen daar posities in.

PVB

Een en ander bleek een oefening ‘amfibische training’ van het trainingscentrum van de paracommando’s uit Marche-les-Dames, ondersteund door de landingsboten van het 11de Genie van Burcht. De voorbije jaren speelde het ‘eindexamen’ van de nieuwste lichting para’s zich al regelmatig af op Linkeroever en in het Waasland. Dat ging vrijwel steeds gepaard met een landing, soms voorafgegaan door een nachtelijke dropping van Special Forces.

Een zeventigtal leerling-para’s van Marche-les-Dames verblijven voor deze oefening heel de week in de kazerne van Burcht. Het Elfde Genie van Burcht levert hen met enkele tientallen militairen ondersteuning, onder andere voor het logement en de inzet van de zodiac’s. Tegelijk spelen ook oudgedienden van de Antwerpse paraclubs mee in het scenario.

© Bowie Lenaerts

© Bowie Lenaerts

© Bowie Lenaerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER