Samusocial krijgt nieuwe naam

Daklozenorganisatie Samusocial, geplaagd door een schandaal rond PS-mandatarissen die zichzelf verrijkten met geld van giften, krijgt een nieuwe naam. Daarmee hoopt men de bladzijde om te slaan en met een propere lei te kunnen beginnen.

tg

Eerder was al bekend geraakt dat Samusocial een publieke in plaats van private organisatie wordt, onder de vleugels van het Brussels Gewest. Op die manier zou er meer controle mogelijk zijn op wat er allemaal binnen komt en buiten gaat aan geld. En bij die nieuwe structuur, hoort ook een nieuwe naam. Wat het wordt, staat nog niet vast.

“Ik ben persoonlijk voorstander van een nieuwe naam”, zegt Céline Fremault, als Brussels minister bevoegd voor de Bijstand aan Personen aan de RTBF. “Voorlopig steek ik al mijn energie in de overname van de structuur-Samusocial door het Gewest. De discussie rond de nieuwe naam is voor later”, klinkt het.

Fremault zegt dat ze de organisatie een nieuwe elan wel geven. De organisatie moet transparanter worden op alle gebied. Ook zal men er alles aan doen om het beschadigde vertrouwen van de gulle schenkers terug te winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen