Politie pakt 24 geseinde personen op bij nachtelijke controle-actie

© jrz

Politiediensten hebben tijdens de Goliath-actie van afgelopen nacht, gericht tegen dieven, maar liefst 24 geseinde personen opgepakt. Acht gecontroleerde chauffeurs waren in het bezit van een verboden wapen.

tg

Bij de grote controleactie Goliath werden in het gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen meer dan 150 politiemensen ingezet voor grootschalige controles.

“Met deze actie wensten de politiediensten in Oost-Vlaanderen zich voornamelijk te richten naar verschillende criminaliteitsvormen die een zware impact hebben op de bevolking. De focus van de actie lag op woninginbraken, homejackings, metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen, ramkraken, diefstal van werkmateriaal, en in de tweede plaats (verkeers)criminaliteit in het algemeen. Deze fenomenen worden namelijk als prioritair beschouwd door de federale en lokale politie. Naast de woninginbraken is er ook een verhoogde aandacht voor de diefstal van werkmateriaal, diefstal van ingebouwde GPS-toestellen en inbraken in fietswinkels en krantenwinkels”, zegt de woordvoerder van de federale politie.

Messen en springmessen

In totaal werden 157 personeelsleden van de federale en lokale politie ingezet in de actie Goliath. Ook drie private bewakingsfirma’s en de Nederlandse politie verleenden hun steun aan deze actie. Naast het uitvoeren van patrouilles (herkenbaar of anoniem) werden er diverse controleposten opgericht op de belangrijkste verbindingswegen. Er werden daarnaast ook controles uitgevoerd in en rond de spoorwegstations.

In totaal werden 733 personen gecontroleerd.

24 personen stonden geseind wegens o.a. verbod tot recht tot sturen, opsporen verblijfplaats of verhoor in gerechtelijke dossiers. Acht personen waren in het bezit van verboden wapens zoals messen, springmessen en één vouwmes met het uitzicht van een bankkaart. Vier personen hadden geen wettige verblijfsvergunning en 19 personen waren in bezit van kleine hoeveelheden drugs zoals cannabis, xtc-pillen, speed.

Ook werden verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. Zo reden onder andere zes bestuurders onder invloed van alcohol, 3 bestuurders werden betrapt voor het rijden onder invloed van drugs. Tien chauffeurs reden zonder geldig bewijs technische keuring, zes zonder rijbewijs en zeven voertuigen waren niet verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen