© koen fasseur

De Strangers maken nieuwe single ‘Oosterweel’

Na vele jaren komt er een nieuwe single van de Antwerpse Strangers. ‘Oosterweel’ zal het nummer heten, een cover van What’s The Pressure van Laura Tesoro. Dat meldt Radio 2 vrijdagmiddag.

JaTi

Veertien jaar geleden vond het laatste grote optreden van de legendarische groep plaats, in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, nu duiken ze dus opnieuw de studio in. Ze doen dat in het kader van een nieuw boek over de geschiedenis van de groep. “Twee jaar geleden verscheen een boek met onze liedjesteksten”, vertelde Alex Boeye op Radio 2 Antwerpen. “De uitgever vond dat zo een succes, dat hij een nieuw boek heeft gemaakt over de geschiedenis van De Strangers. Hij vroeg ons om een promosingle op te nemen en dat hebben we “under pressure” gedaan.”

De groep ging naar eigen zeggen op zoek naar wat de mensen momenteel bezighoudt en kwam zo uit bij Oosterweel. Op 25 augustus wordt het lied opgenomen.

Op de b-kant komt ook een tweede nummer, ‘Da komt allemaal goe’, op de tonen van ‘50 Ways to Leave Your Lover’ van Paul Simon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER