© Unia

Antwerpse leerlingen verfraaien trams in strijd tegen racisme

Enkele Antwerpse scholen zijn dinsdag uitgeroepen tot winnaar van de campagne van Unia-Antwerpen en de Antwerpse onderwijswereld, in de strijd tegen racisme.

JaTi

Het lokale contactpunt van Unia-Antwerpen en partners uit Antwerpse onderwijswereld bedachten een wedstrijd met als thema ‘het bespreekbaar maken van racisme’. Als basis diende de #GeefMe1minuut-campagne van Unia, die mensen oproept om te stoppen in hokjes te denken. Ongeveer 1.000 Antwerpse leerlingen kregen als opdracht een affiche te ontwerpen.

© Unia

Dinsdag kregen de scholen te horen wie de winnaars zijn. Van de 16 deelnemende scholen werden de vijf beste en meest sprekende affiches bekendgemaakt. De winnende affiches hangen op 1.000 plakzuilen in de stad en ook tramrijders kunnen ze vanaf dinsdag bewonderen. De winnende scholen zijn: Sint-Annacollege/JOMA/Koninklijk Atheneum Hoboken/Don Bosco/ De Dames.

“Proficiat aan de winnaars, maar 1.000 leerlingen actief tegen racisme, dat is de echte boodschap. Voor mij zijn zij allemaal winnaars!”, klonk het bij schepen Claude Marinower.

© Unia

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER