© © VRT VERNE Photography

Jeroen Meus kiest voor stabiliteit: “ik wil geen quota meer opgelegd krijgen”

Jeroen Meus en de VRT gaan wellicht nog 5 jaar samen. De tv-kok zit in de laatste rechte lijn om een exclusiviteitscontract voor 5 jaar met de openbare omroep te tekenen.

“Centraal in de overeenkomst staat ‘Dagelijkse Kost’. We bieden Jeroen bovendien de mogelijkheid om op eigen ritme andere initiatieven te ondernemen. Met de laatste reeks van ‘Goed Volk’ heeft hij nog eens bewezen hoe goed hij is in contacten met gewone mensen, zowel hier als ver weg. Maar we verplichten hem niet om snel, snel alweer een nieuwe reeks te maken omdat zijn contract dat vereist. Precies daar kunnen we als openbare omroep het verschil maken. Uiteraard zullen we Jeroen regelmatig zien opduiken in onze andere programma’s. Hij heeft al ten overvloede getoond dat hij een perfecte gast is in talkshows of spelprogramma’s”, vertelt de VRT tegen Het Laatste Nieuws.

“Ik wil me niet meer binden aan kortlopende projecten, maar kies voor een overeenkomst van lange duur. En ik wil absoluut dat er geen quota meer in mijn contract staan. Niet dat ik op mijn lauweren wil rusten, integendeel. Maar de constante druk om elke dag te presteren moet er niet meer zijn. Na alles wat er al geweest is, kies ik nu vooral voor stabiliteit en zekerheid”, laat Meus weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer