© Instagram BBC Good Food

Dit bruidsgebak ziet er erg professioneel uit, maar je kan het zelf maken

Op de website van BBC Good Food hebben ze een recept gedeeld voor een bruidstaart die ze zelf "de makkelijkste ooit" noemen. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn de ingrediënten en enkele spullen plus twintig minuten voorbereiding en een uurtje om het gebak zelf te maken. Bovendien is het nog eens stukken goedkoper dan een exemplaar bij de bakker halen.

flb

Ben je een type dat zelf graag de handen uit de mouwen steekt en op trouwen staat? Dan is deze bruidstaart misschien wel een leuk idee voor jou. Volgens BBC Good Food is deze romantische taart met twee etages iets wat binnen het bereik ligt van hobbykoks. Het zou heel eenvoudig zijn om te maken en bovendien kun je er zeventig gasten mee plezieren.

Ga je de uitdaging aan? Zo ga je aan de slag:

Ingrediënten:

12 grote eieren750 gr zelfrijzende bloem750 gr lichtbruine suiker 200 ml plantaardige olie350 gr boter (plus een beetje extra om de vormen mee in te wrijven)3el bakpoederzeste van 3 citroenen

Voor de botercrème:

500 gr boter1 kilo glazuursuiker3 el melkzeste van 2 citroenenvoedingskleurstoffen

Voor de vulling:

sap van 2 citroenen300gr citroenpuddingBenodigdheden:

cakevorm van 25 cmcakevorm van 20 cmtaartonderlegger6 plastic rietjes

Bereidingswijze:

  • Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm en wrijf de basis en de zijkanten goed in met boter. Verwarm de oven voor op 190 graden. Combineer al de ingrediënten en mix ze tot alles glad is. Begin op een traag tempo zodat de kom niet overloopt.
  • Zet de taartvorm van 25 cm op een weegschaal en giet er 1,5 kilo van het beslag in. Giet de rest (ongeveer 1 kilo) in de kleinere taartvorm.
  • Bak de taarten een uur af in de oven of tot ze gerezen zijn, goudbruin en als je er een spiesje in kunt steken dat er ook weer netjes uitkomt. Laat de taart 10 min afkoelen in de vormen. Haal uit de vormen en laat volledig afkoelen op een rek.
  • Om de botercrème te maken, moet je eerst de boter in stukjes hakken en met 1/3 van het glazuur samenvoegen. Meng dat onder elkaar met een handmixer. Als alles goed gemengd is, voeg je de volgende 1/3 toe. Herhaal nog een keer met het restje glazuur tot alles een gladde massa is geworden. Als je graag wat kleur in je glazuur wilt stoppen, dan voeg je nu de kleurstoffen toe. Voor de vulling meng je in een andere kom het citroensap en de pudding, zet aan de kant tot je het nodig hebt.
  • Om de taart samen te stellen, snij je de twee taarten in het midden horizontaal in twee. Doe de helft van de vulling op een van de grotere helften en de rest over de kleinere helft. Laat 5 min rusten. Doe 250 gr botercrème bovenop de puddingvulling en leg de andere taarthelft erop. Doe hetzelfde met de kleine vorm, maar dan met 150 gr botercrème.
  • Gebruik de rest van de botercrème om rond de taarten aan te brengen. Zo bind je de losse kruimels aan elkaar en heb je een basis waarmee je dan aan de slag kunt gaan om de eventuele vesieringen aan te brengen. Stop beide taarten een uurtje in de koelkast om stevig te worden.
  • Om de twee taarten op elkaar te plaatsen, duw je een rietje door het midden van de grote taart. Knip het uiteinde af met een schaar zodat het in de botercrème verdwijnt. Doe vervolgens hetzelfde met nog vijf rietjes die je rond het centrale rietje op gelijke afstanden plaatst. Leg voorzichtig de kleine taart erbovenop en werk af door met de botercrème alle resterende gaatjes te bedekken.

Vervolgens kun je eventueel de taart afwerken naar eigen keuze met bijvoorbeeld strikjes, marsepein, polkadots of enkele bloemen zoals op de foto van BBC. Wil je helemaal traditioneel gaan dan plaats je gewoon een bruidspaartje bovenop de taart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer