Aanhangwagen kantelt op E403, plezierjacht van 150.000 euro belandt tegen vangrail

© gsd

De E403 tussen Lichtervelde en Torhout was woensdagochtend ruim 2,5 uur versperd na een ongeval met een plezierjacht. De boot, met een waarde van 150.000 euro, belandde tegen de vangrail toen een aanhangwagen kantelde.

De bestuurder die de plezierjacht vervoerde, zag omstreeks 9.30 uur hoe zijn aanhangwagen begon te slingeren. De man kon zich niet meer redden uit de hachelijke situatie. Zijn aanhangwagen met daarop een plezierjacht van 9 meter lang en een prijskaartje van 150.000 euro kantelde. De boot boorde zich eerst in de achterruit van de Range Rover waarmee de man reed en belandde daarna tegen de vangrail. Er raakten geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken en niemand raakte gewond.

© gsd

Het ongeval bracht wel veel verkeershinder met zich mee omdat het heel wat voeten in de aarde had om de boot te takelen. Gedurende meer dan twee uur was de rechterrijstrook versperd in de richting van Brugge. Dat veroorzaakte een file van een drietal kilometer. Volgens de bestuurder bleef de schade aan de boot beperkt.

© gsd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen