Twintiger aangehouden voor poging tot verkrachting in Lommel

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een 24-jarige man van Poolse afkomst aangehouden en opgesloten op verdenking van een poging tot verkrachting. Dat maakte het parket van Limburg woensdag bekend.

Zondagavond rond 17 uur was een Poolse vrouw aan de Boskantstraat in Lommel in een bos gesleurd. Politie en parket verspreidden vervolgens een opsporingsbericht. Na analyse van tips werd een robotfoto opgesteld, die dinsdag leidde tot de arrestatie van de 24-jarige verdachte.

De vrouw was te voet op weg naar haar verblijf op camping Parelstrand in Lommel, toen een fietser passeerde tussen de Luikersteenweg en de jachthaven De Meerpaal. De fietser belaagde de Poolse dame. De fietser greep haar vast en trok haar met geweld een bos in. De vrouw schreeuwde om hulp, waarna een fietsend koppel haar ging helpen. De fietser vluchtte nadien weg in de richting van de Luikersteenweg.

Maandag werd een getuigenoproep gelanceerd waarna dinsdag allerlei tips binnenkwamen. Dinsdag kon de politie de verdachte verhoren. Woensdag liet het parket hem voorleiden bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer