© Instagram

Mama deelt eerlijke foto van babybuik, vier dagen na haar keizersnede

De Australische mamablogster Mel Watts, die het leven van haar gezin documenteert op The Modern Mumma, is onlangs voor de vierde keer bevallen. De vrouw is nog niet helemaal de oude en dat vindt ze geen noodzaak. Ze deelde een foto van haar buik, vier dagen na haar bevalling, en bewijst dat het oké is om je lichaam tijd te gunnen.

vwh

Zwanger, bevallen en na een paar weken weer strak staan: het is weinigen geven, tenzij je topmodel Irina Shayk bent met een ploeg persoonlijke trainers ter beschikking en een zee van tijd. Een zwangerschap verandert je lichaam en volgens Mel, die net een keizersnede achter de rug heeft, hoeven vrouwen niet te streven naar en afgetraind post- zwangerschapslichaam.

De Australische mama deelde een compilatiefoto van haar babybuik. Op het bovenste kiekje was ze dertig weken zwanger, op het onderste vier dagen bevallen van een gezonde zoon. “Mijn buik is geen kunstwerk, maar staat wel vol striemen en putjes. Maar dit lichaam is van mij en heeft ons nog een nieuw mensje geschonken”, schrijft de mama.

“Ik heb hem negen maand beschermd en klaargestoomd voor de grote dag waarop hij het levenslicht zag. Ik heb zoveel getwijfeld over mijn lichaam. Zoveel heb ik in zones die ik niet graag zie geknepen. Maar in de realiteit heeft dit lichaam alles gedaan wat ik wilde. Het zal voor sommigen niet magazine- of badpakwaardig zijn, maar voor mij en mijn man is het de plek waar onze baby’s zijn gegroeid”, voegt ze eraan toe.

“Het is op deze plek dat de mensjes die we het liefst zien, zijn ontstaan. En dat is alles wat telt. De maatschappij mag ons dan nog wel opdringen hoe we er na een zwangerschap moeten uitzien: eigenlijk moeten we gewoon doen wat werkt voor onszelf. Niemand ter wereld heeft hetzelfde lichaam, maar iedereen heeft wel een eigen lijf. Geniet ervan”, besluit ze de krachtige boodschap die in vijf dagen tijd al bijna zevenduizend likes verzamelde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer